Linnéa Ljungberg, Terapeut och ljusarbetare

Min livskris kom hösten 2004. Under 20 år hade jag letat efter ett sätt att slippa ryggskotten, foglossningen och värken. Jag skulle just skriva min tenta som fytoterapeut och börja en yogalärarutbildning som ryggrehabilitering. Då stod väggen i vägen. Idag är jag en annan människa, friskare och friare än någonsin och med en livserfarenhet jag inte vill vara utan. Min väg tillbaka har varit utbildningens – för min egen skull och för andras.

Kanske även för din? Den röda tråden har blivit cellförnyelse och cellinformation. Vi nybildas ju hela tiden varför blir vi då inte friska?

Jag letar svaret på den frågan både inom skolmedicin och alternativ/integrativ medicin samt inom olika andliga traditioner. Bland de urgamla kunskaperna och bland de nya som ändras konstant.

Just nu låter jag min hjärna följa det funktionsmedicinska spåret med hur mat och livsstil påverkar vår fysiologi. Hur vi äter oss sjuka med ensidig, manipulerad och bitvis förstörd mat. Och hur vi påverkas av vår omvärld full av kemikalier, elektrosmog och annat otyg.

Medan själ och hjärta får följa det vidare existentiella spåret. Med allt frånkvantfysiska funderingar till praktiserande av yoga, meditation och andlig och personlig utveckling. Här har Brandon Bays ”Resan” spelat en viktig roll för min egen väg upp ur det svarta hålet och det är också den terapiform som ligger mig varmast om hjärtat. Ett tungt känslobagage är lika belastande för den fysiska kroppen som en kemiskt skitig miljö.

Dessa båda spår korsar varandra ofta. Och det är magiskt när en viktig pusselbit ramlar på plats i det stora pussel som är förståelsen av hur allt och alla hänger ihop. Detta är fundamentet i min terapi. Att följa båda spåren och använda mina verktyg i ett kreativt flöde.

Vad gäller mina studier ser jag nu ljuset i tunneln. Försöker vara disciplinerad och ägna 100 % åt mitt examensarbete - som handlar om bakterien Bartonella - vilket inte går så bra alla dagar. Men praktiken öppnar sommaren 2019 oavsett vilket.

 

Jag privat

Läser, syr och sjunger i kör. Reser gärna världen runt med familj och vänner. Biodlare. Bilden på Stonehenge är tagen i juli 2013. Jag och några vänner stannade kvar i England efter en härlig kör-resa till Cambridge. Det var stekande hett och magiskt!


Be the change that you wish to see in the world
— Mahatma Gandhi

Mina utbildningar

 • Diplomerad Fytoterapeut (örtmedicin) vid Nordiska närings- och fytoterapiskolan för Mic McMullen

 • Diplomerad Livsyogalärare, Deva Institute, Tomas Frankell

 • Ackrediterad Resanterapeut, The Journey Seminars Ltd, Brandon Bays

 • Ayurvedisk hälsorådgivare, Skandinaviska institutet för Hälsa och Andlig utveckling

 • Studier i fysiologi, Uppsala Universitet och Högskolan i Kristianstad. Just nu läser jag Hälsovetenskap med inriktning biovetenskap på Linnéuniversitet i Kalmar.

 • Stressfysiologi, Mittuniversitetet, två gånger och inte klar! Fick bli min egna rehabilitering.

 • Växtbaserade läkemedel, Kalmar högskola/Linnéauniversitet.

 • Änglamassör, Intuitiv Healingterapeut, Solvones Hjärterum

 • Läckande tarm-terapeut, EU-Biotek och NMA-Klinikken

 • Mikroskopering av levande och torkat blod,

  och en massa korta kurser i intressanta ämnen och med spännande lärare!