Resanterapi®

Resan är ett fantastiskt verktyg som kan visa dig dina blockeringar. Känslomässiga, fysiska och mentala. Genom resanterapin löser vi dessa blockeringar. Och du kan möta din innersta kärna, vem du egentligen är. Den ger ny — frisk — information till dina celler och till din DNA-kod. En resa är som en guidad meditation. Det finns ett ramverk att hålla sig till men det är dina känslor och minnen under sessionen som styr vad vi gör och vart vi hamnar. Det är hela tiden DIN resa.

Resan är utvecklad av Brandon Bays som skrivit boken "Resan" om sin egen inre resa. Hennes resa handlade till stor del om en tumör, och jag snöade in på det i början och trodde inte det var något för mig. Tänk så fel jag hade. Många av de val vi gör i livet, medvetna som omedvetna, är i grund och botten reaktioner på något som hände för länge sen — och det är så lätt att måla in sig i ett hörn och inte komma loss.

 

Funktionsmedicin

För mig är funktionsmedicin ett förhållningssätt till flera av mina terapier och kunskaper. Ungefär som snöret som knyter ihop säcken. Och här får det individuella behovet styra tågordningen. Ibland — rätt ofta faktiskt — kan det vara något så konkret som näringsbrist som får dig att må dåligt. Skrämmande ofta är orsaken en läckande tarm och en dold matintolerans som påverkar näringsupptaget i kroppen. Det går att åtgärda. Jag kan ta blodprov som mäter om du tål maten du äter och/eller hur din fettsyrebalans ser ut. Olika kosttillskott kan hjälpa och stötta kroppens organ så att den kommer i bättre balans. Symptomen på en läckande tarm är många. En checklista finns här. Det finns forskning som indikerar att en läckande tarm och matintoleranser är grundorsaken till många av de kroniska sjukdomar vi har idag. De flesta av dem har någon form av inflammation som orsak till symptomen. Funktionsmedicin är spännande och det finns många spännande verktyg. Mikroskopet är ett av dem.

Mikroskopering

Att se sitt eget blod i stor förstoring kan vara en känslosam upplevelse. Och en uppenbarelse eller bekräftelse. Dessutom ett sätt att se hur vald terapi förändrar blodbilden under tid. Jag tittar både på levande och torkat blod.

 

Örtmedicin

Genom årtusenden har mänskligheten använt sig av örter för att förebygga och behandla sina sjukdomar. Fortfarande är det många människors enda medicin. Örterna är ett mjukare och långsiktigare sätt att behandla jämfört med moderna läkemedel (där man oftast plockat ut en verksam del ur en ört och tillverkar den syntetiskt.) Och synsättet är inte att behandla en sjukdom eller ett symptom, utan att stärka kroppens svaga organ eller funktioner för att hjälpa kroppens självläkning. Tyvärr inskränks hela tiden sortimentet i EU genom olika lagar och idéer. Och ibland känns det som om de som bestämmer är mer rädda för att vi ska bli friska än för att vi ska bli sjuka. Men fortfarande finns det bra och effektiva örter att ta till.

 

Energimedicin

Kvant/Frekvens/Bioresonans-medicin och healing förstås. Kärt barn har många namn. Energimedicin är ett annat sätt att meddela sig med kroppens celler. Frekvensvägen. Allt består av frekvenser. Glöm att du är en solid kropp. Större delen av dig är tomrum fullt av energi i olika frekvenser. Din lever vibrerar i en frekvens och ditt skelett i en annan. Alla dina frekvenser blir till slut du. Om en frekvens blir ”fel”, blir du sjuk. Ungefär som ett ostämt piano låter illa. Med L.I.F.E System kan jag erbjuda din kropp rätt toner, den får en frekvens-påminnelse. ”Lifen” är en av EU godkänd medicinsk utrustning som scannar din kropps frekvenser och jämför med en databas. Den kan arbeta både med den fysiska och känslomässiga delen av dig.

Änglamassage

En avslappnande helkroppsmassage med eteriska oljor och änglahealing. Går att kombinera med Intuitiv healingterapi eller delar av Resan.

Intuitiv healingterapi

En energimässig, mer andlig, genväg av Resan®. Vi börjar med en jordande meditation för att öppna energiflödet. Sen går vi inåt i dig och ser vad vi möter för att läka och integrera. Intuitiv healingterapi är utvecklad av Solvone Alvarsdotter, medial coach mm.

Livsyoga

Jag kan fortfarande minnas hur det kändes när jag insåg att Tomas Frankell skulle lägga en av sina utbildningar till Livsyogalärare i Östersund. Yes!! Helt rätt. Om Resan var hjälpen upp ur det svarta hålet så var Livsyogan akuthjälpen när jag var nere i det. På ett kärleksfullt och klokt sätt blev jag omplåstrad och fick tillbaka självkänsla, självrespekt och en rörlig kropp. Och en fantastisk verktygslåda som ibland går varm och ibland ”bara” finns med som en medvetenhet i vardagen.

Livsyogan är en andlig men religiöst obunden — eller kanske flerbunden? — yogaform där mantran från flera kulturer och religionen används.

Vad är Livsyoga?

Så här står det på Deva News (.com) Livsyogans hemvist.

”Livsyoga handlar om att tända vår inre glöd varje dag. Att fylla oss med ny kraft, ny energi så att vi kan möta vardagen med balans och medvetenhet.

Livsyogan är en ny riktning inom den stora kundaliniyogatraditionen. Vi använder exakt samma tekniker och yogapass som inom kundaliniyoga. Samtidigt lägger vi stort fokus på medvetenhet. Vilket innebär utvecklandet av bl a självacceptans, centrering och intuition.

Vad innebär det konkret?

Livsyogan erbjuder många olika yogapass. De har alla sitt specifika fokus t ex att stärka immunförsvaret, vitalisera ryggen eller skapa centrering.

Alla yogapass inkluderar kroppställningar (asanas), andningsövningar (pranayamas), meditationer och mantras (läkande ljud). Inom Livsyogan kallar man ett ”helt” yogapass för en kriya. Det gemensamma målet för alla yogapass är att harmonisera kropp och själ.

Vilken effekt har yogan?

Mängder av forskning visar idag på yogans positiva hälsoeffekter.

  • Ökad stresstålighet

  • Balanserar blodtryck

  • Förbättrat immunförsvar

  • Förbättrad matsmältning

  • Starka, smidiga och uthålliga muskler

På ett psykologiskt plan ger yogan:

  • Ökad närvarokänsla

  • Ett lugnare sinne

  • Mer energi

  • Centrering

  • Tydliga gränser”

Under vintern har jag haft yoga på Bostugan i Hunge, det har varit jätteroligt och jag hoppas på en fortsättning. Jag kör gärna igång fler grupper. Är ni ett gäng som är intresserade? — slå en signal!